Connect & Control

A28 krijgt slimme verlichting van Luminext

De kwestie

Rijkswaterstaat wil het lichtniveau van de nieuwe LED verlichting op het 11 kilometer lange traject Traverse A28 knooppunt Hattemerbroek op afstand kunnen regelen. Ze stelt hoge functionele eisen aan de openbare verlichting, waaronder een koppeling met het Telesignal systeem in de eigen verkeerscentrale.

De oplossing

Binnen het omvangrijke project ‘Samen sneller Op Bestemming’ vervangt aannemer BAM Infra de openbare verlichting op dit traject. Het smart lighting systeem van Luminext zorgt ervoor dat de nieuwe armaturen van Schréder in de stille nachtelijke uren vanuit de verkeerscentrale kunnen worden gedimd.

Dat is slim!

Het dimmen resulteert in maximale energiebesparing. Is er een calamiteit op de snelweg, dan kan het het lichtniveau door een koppeling met Telesignal vanuit de verkeerscentrale met één druk op de knop worden verhoogd. Zo wordt de veiligheid op de weg ondersteund en hebben hulpdiensten goed zicht bij hun werkzaamheden.

Locatie: Traverse A28 Knooppunt Hattemerbroek
Doel: Energie besparen, veiligheid borgen
Oplossing: Smart lighting met Luminizer telemanagement systeem, koppeling met Telesignal verkeerscentrale
Producten: OLC300S
Aannemer: BAM
Armaturen: Schréder

'Onze smart lighting systemen voldoen aan de strenge eisen van Rijkswaterstaat.'

Jasper Homma, Channel & Partner Manager Luminext

Hoge eisen

Met de bewezen stabiele technologie voor grootschalige projecten van Luminext, de kwalitatief hoogwaardige producten voor het RF-communicatienetwerk en de talrijke functionaliteiten van het telemanagementsoftware voldoet Luminext aan alle eisen die Rijkswaterstaat voorschrijft.

Slim onderhoud

Naast het op afstand bedienen van de verlichting langs de snelweg willen BAM en Rijkswaterstaat straks gebruik maken van de informatie die de slimme lichtmasten zelf naar het telemanagementsysteem zenden. Zo verstuurt de smart lighting harware in elk armatuur automatisch een bericht als er een defect is. De aannemer kan dan de schouwrondes achterwege laten en eenvoudig en kosten-efficient de reparatiewerkzaamheden plannen.

Duurzaamheidsstrategie

Rijkswaterstaat wil in 2030 energieneutraal zijn. Het vervangen van alle openbare verlichting op de Nederlandse snelwegen door slimme LED-verlichting maakt deel uit van haar duurzaamheidsstrategie. Daarbij wil Rijkswaterstaat ervoor zorgen dat het zo veilig mogelijk is op de weg. Smart lighting past binnen haar visie.

Meer weten over smart lighting?

 

Neem contact op met Marcel Hollanders, hij beantwoordt graag je vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager