Dynamische verlichting

Connect & Control

De openbare verlichting op afstand besturen en monitoren

Bepaal op afstand de lichtsterkte van de verlichting in de buitenruimte met Luminizer Connect & Control. Door te dimmen bespaart u energie en wordt lichthinder verminderd. Is er meer verlichting nodig voor veiligheid en comfort, dan verhoogt u het lichtniveau.

  • Besparen

    Op afstand het lichtniveau bepalen bespaart energie, kosten en materiaal.
  • Duurzaam dimmen

    De verlichting dimmen verlaagt de CO2 uitstoot en geeft minder lichthinder.
  • Meer veiligheid

    Meer verlichten waar het nodig is voor comfort en veiligheid op straat.

Op afstand besturen

Met Luminizer Connect & Control regelt u het lichtniveau van de openbare verlichting op afstand aan de hand van de behoefte aan verlichting ter plaatse. Zo kiest u voor royaal verlichten in de spits, op gevaarlijke rotondes en kruisingen en wordt de verlichting laat in de nacht gedimd. Ook bij natuurgebieden kan het lichtniveau meestal omlaag, voor de rust van flora en fauna.

Door de verlichting te dimmen zodra het kan, wordt lichthinder voorkomen, energie bespaard en de levensduur van de verlichtingscomponenten verlengd.

Dynamisch verlichten met dimschema's

Om de verlichting op afstand te dimmen, stelt u voor elke groep lichtmasten een  dimschema’s in met de handige dimschema-editor. Elk dimschema krijgt een eigen kleur op de kaart. Zo ziet u in een oogopslag welk deel van het areaal welk dimschema heeft.

Uitzonderingsdimschema’s zijn handig voor de feestdagen en bij wegwerkzaamheden en bij  een calamiteit verhoogt u het lichtniveau ter plaatse direct met een tijdelijke opheffing van het dimschema.

On demand verlichten met sensoren

havenbedrijf amsterdam On Demand verlichting

Lokaal op maat te verlichten kan door een koppeling met bewegingssensoren of verkeersmetingen. Het lichtniveau ter plaatse wordt steeds aangepast aan het weggebruik en de behoefte aan licht op dat moment voor een veilig gevoel en goed zicht op de weg.

Met on demand verlichting gaat het lichtniveau omhoog zolang de bewegingssensor een weggebruiker detecteert. Omdat er zoveel mogelijk wordt gedimd, wordt tot 80% energie bespaard en de lichthinder voor omwonenden en de natuur verminderd.

Meer veiligheid met calamiteitenverlichting

calamitietneverlichting On Demand Leidseplein

Bij een ongeval of ongeregeldheden in de stad is de behoefte aan licht groter. Met calamiteitenverlichting kan het lichtniveau van de reguliere dynamische verlichting of van speciale calamiteitenschijnwerpers per direct worden verhoogd. Dat kan met een druk op de knop, een sms-bericht of via het P-2000 systeem van de politie.

De felle verlichting geeft hulpdiensten beter zicht bij hun werkzaamheden en zorgt voor duidelijke camerabeelden. Mensen voelen zich veiliger op straat en daarmee verbetert het imago van de stad.

Tijd besparen met automatische storingsdetectie

Met Luminizer Connect & Control is live schouwen niet meer nodig. Is er een lamp defect, dan stuurt de OLC  een storingsignaal naar Luminizer.

Op het device management dashboard ziet u de lampstatus. Gaat het bijvoorbeeld om een kapotte lamp, een VSA zonder spanning, een offline gateway of  een sensor die niet goed functioneert. De automatische storingsdetectie in Luminizer stelt u in staat de reparatie snel in gang te zetten.

Monitoren energieverbruik en kosten

Luminizer Connect & Control biedt inzicht in het werkelijke energieverbruik van elke lamp in de verlichtingsinstallatie. Slimme rapportages geven input om de juiste besparingsmaatregelen te nemen, de verwachte levensduur van de armaturen te bepalen en het dimbeleid te optimaliseren.

De financiële rapportages geven u inzicht in de kosten voor onderhoud en ondersteunen bij het nemen van beslissingen voor bedrijfsvoering, efficiency en budgettering.

Luminext Connect & Control producten

Ontdek onze producten voor Connect & Control verlichting.

Meer weten over dynamisch verlichten?

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze account manager Marcel Hollanders en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders

Senior Account Manager