Dynamische verlichting

Connect & Control

Ik wil hier graag meer over weten

De openbare verlichting op afstand besturen en monitoren

Bepaal op afstand de lichtsterkte van de verlichting in de buitenruimte met Luminizer Connect & Control. Door te dimmen wordt energie bespaard en lichthinder verminderd. Is er meer verlichting nodig voor veiligheid, dan kan het lichtniveau worden verhoogd.

  • Energie besparen

    De verlichting dimmen zodra het kan bespaart energie en kosten.
  • Duurzaam dimmen

    Verlichten naar behoefte verlaagt de CO2-uitstoot en geeft minder lichthinder.
  • Veiligheid bevorderen

    Extra verlichten waar het nodig is vergroot de sociale en de verkeersveiligheid.

Verlichten naar behoefte

Met Luminizer Connect & Control wordt het lichtniveau van de openbare verlichting op afstand geregeld aan de hand van de behoefte aan verlichting ter plaatse. Door de verlichting te dimmen zodra het kan, wordt lichthinder voorkomen, energie bespaard en de levensduur van de verlichtingscomponenten verlengd.

Wie het gehele verlichtingsareaal voorziet van smart lighting technologie, profiteert maximaal van de voordelen. De energiebesparing is dan optimaal, automatische storingsdetectie maakt inspectierondes overbodig en een efficiënte planning en organisatie van het onderhoud bespaart tijd en kosten.

Voor elke locatie een eigen smart lighting oplossing

Een stad bestaat uit verschillende typen wegen en gebieden, zoals woonwijken, rondwegen, buitengebieden en fietspaden. Allemaal stellen ze andere functionele eisen aan de openbare verlichting.

In een woonwijk kan het dimmen de oplossing zijn vanwege lichthinder, in het stadscentrum zorgt calamiteitenverlichting voor extra veiligheid rondom uitgaansgelegenheden en op gevaarlijke kruisingen mag het licht feller branden in de spits. 

Luminext heeft voor elke locatie en functionaliteit de juiste smart lighting oplossing. De verschillende installaties met diverse functionaliteiten worden allemaal centraal aangestuurd met Luminizer.

Dynamisch verlichten met dimschema's

Om de verlichting op afstand te dimmen, wordt voor elke groep lichtmasten een  dimschema ingesteld met de handige dimschema-editor. Elk dimschema krijgt een eigen kleur op de kaart. Zo is in een oogopslag zichtbaar welk deel van het areaal welk dimschema heeft.

Uitzonderingsdimschema’s zijn handig voor de feestdagen en bij wegwerkzaamheden. Bij een calamiteit kan het lichtniveau direct worden ter plaatse verhoogd met een tijdelijke opheffing van het dimschema.

On demand verlichten met sensoren

havenbedrijf amsterdam On Demand verlichting

Lokaal op maat te verlichten kan door een koppeling met bewegingssensoren of verkeersmetingen. Het lichtniveau ter plaatse wordt steeds aangepast aan het weggebruik en de behoefte aan licht op dat moment voor een veilig gevoel en goed zicht op de weg.

Met on demand verlichting gaat het lichtniveau omhoog zolang de bewegingssensor een weggebruiker detecteert. Omdat er zoveel mogelijk wordt gedimd, wordt tot 80% energie bespaard en de lichthinder voor omwonenden en de natuur verminderd.

Meer veiligheid met calamiteitenverlichting

calamitietneverlichting On Demand Leidseplein

Bij een ongeval of ongeregeldheden in de stad is de behoefte aan licht groter. Met calamiteitenverlichting kan het lichtniveau van de reguliere dynamische verlichting of van speciale calamiteitenschijnwerpers per direct worden verhoogd. Dat kan met een druk op de knop, een sms-bericht of via het P-2000 systeem van de politie.

De felle verlichting geeft hulpdiensten beter zicht bij hun werkzaamheden en zorgt voor duidelijke camerabeelden. Mensen voelen zich veiliger op straat en daarmee verbetert het imago van de stad.

Tijd besparen met automatische storingsdetectie

Met Luminizer Connect & Control is live schouwen niet meer nodig. Is er een lamp defect, dan stuurt de OLC een storingssignaal naar Luminizer.

Op het device management dashboard ziet u de lampstatus. Gaat het bijvoorbeeld om een kapotte lamp, een driver zonder spanning, een offline gateway of  een sensor die niet goed functioneert. De automatische storingsdetectie in Luminizer smaakt het mogelijk de reparatie snel in gang te zetten.

Monitoren energieverbruik en kosten

Luminizer Connect & Control biedt inzicht in het werkelijke energieverbruik van elke lamp in de verlichtingsinstallatie. Slimme rapportages geven input om de juiste besparingsmaatregelen te nemen, de verwachte levensduur van de armaturen te bepalen en het dimbeleid te optimaliseren.

De financiële rapportages geven inzicht in de kosten voor onderhoud en ondersteunen bij het nemen van beslissingen voor bedrijfsvoering, efficiency en budgettering.

Luminext Connect & Control producten

Ontdek onze hardware producten voor het besturen van smart lighting met Luminizer Connect & Control.

Ik wil graag meer weten over Luminizer

We geven je graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager