Waarom dynamisch verlichten

Over Luminext

GESELECTEERD: Klimaatverandering tegengaan moet nu! Zo doen zij dat. duurzaambedrijfsleven.nl

Dimmen zodra het kan, verlichten wanneer nodig

Onze royale manier van verlichten zorgt ervoor dat Europa goed zichtbaar is vanuit de ruimte. Dat geeft een mooi plaatje, maar die overvloedig verlichte aardbol staat ook symbool voor onze energieverspilling. De manier waarop we met verlichting omgaan, moet zo snel mogelijk veranderen.

Wij geloven dat een veilige, comfortabele leefomgeving heel goed samengaat met minder verlichten.

Door de verlichting zoveel mogelijk te dimmen en alleen te verlichten als het echt nodig is, besparen je tot 80% energie. Niet alleen de kosten worden lager; het verkleint ook de ecologische voetafdruk.

Samen met overheden, de industrie, het bedrijfsleven en onze partners zorgen we ervoor dat het in 2030 ’s nachts weer echt donker is en we de sterren kunnen zien.

"61% van de bevolking vindt dat veel lantaarnpalen ’s nachts mogen dimmen." 


onderzoek van peil.nl

Energie besparen met Luminext verlichtingssystemen

Als je de verlichting dimt zodra het kan, profiteer je van duurzame voordelen. Je bespaart tot 80% energie en vermindert de lichthinder voor omwonenden en de natuur.

Door het lichtniveau te verhogen zodra mensen daar behoefte aan hebben, bijvoorbeeld in de spits en op gevaarlijke kruisingen, zijn ze verzekerd van goed zicht en voelen ze zich comfortabel en veilig op straat.

Kosten verlagen

Met het slim beheren en besturen van de verlichting verlaag je niet alleen de energierekening. Door efficiënt asset- onderhouds- en storingsmanagement en inzicht in het energieverbruik verlaag je de operationele kosten. Je hebt de complete regie.

Lichtpunten beheerd of aangestuurd met Luminizer software:

Complete dynamische verlichtingssystemen

De Luminext verlichtingssystemen bestaan uit hardware en software. De Luminext Outdoor Lamp Controller in de lichtmast communiceert via de Gateway met onze Luminizer beheer- en besturingssoftware en vice versa.

Met Luminizer beschik je over een praktische module voor assetmanagement en totaal geautomatiseerd storings- en werkordermanagement. Naast de lichtmanagement funcitonaliteiten heb je alle slimme tools in handen voor het op afstand aansturen van de dynamische verlichting, voor device management en het maken van overzichtelijke rapportages voor een efficiënte bedrijfsvoering.

Innovatie en doorontwikkeling

Onze eigen software developers zijn dagelijks bezig met de doorontwikkelen van de Luminizer beheer- en besturingssoftware en samen met partners optimaliseren we continu onze toekomstbestendige hardware. Met de Luminext verlichtingssystemen bouw je een stabiele, fijnmazige infrastructuur; het fundament voor de Smart City-toepassingen van morgen.

Flexibel en toekomstbestendig

De open Luminizer software en systemen zijn volledig koppelbaar aan de gewenste IT-systemen en met alle merken en typen verlichtingsapparatuur. Hierdoor bent u flexibel en voorbereid op uw keuzes. Nu en in de toekomst.

Luminext is marktleider voor dynamische verlichtingssystemen in Nederland en maakt deel uit van Eneco en RJT Finance. Deze krachtige bedrijven hebben de focus op duurzaamheid en energie besparen.

Ontmoet ons team

Bij Luminext werken mensen met ambitie. Samen met onze opdrachtgevers en partners maken we de omgeving duurzamer, veiliger, comfortabeler. Een buitenruimte waar het prettig is om te zijn. Samen zetten we de schouders eronder voor het beste resultaat.
werken bij luminext

Word jij onze nieuwe collega?

Ontdek nu of jouw talenten matchen

Bekijk de vacatures
Alphen aan den Rijn slimme verlichting 2

Partner worden?

Luminext gelooft in partnerships met behoud van ieders onafhankelijkheid. Samen met partners bieden we robuuste en betrouwbare dynamische verlichtingsoplossingen in de buitenruimte. Deze sluiten naadloos aan op de wensen van onze klant. Samen bereiken we meer.
Partner worden

Meer weten over Luminext?


We helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op met Sanne Vreeken en stel je vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sanne Vreeken

Sales Binnendienst