Waarom dynamische verlichten

Over Luminext

Update: Openbare verlichting is nog niet energiezuinig genoeg! Lees waarom

Verlichten wanneer nodig, dimmen zodra het kan

Licht is prettig. Het biedt veiligheid, comfort en sfeer. Onze royale manier van verlichten zorgt er ook voor dat Europa goed zichtbaar is vanuit de ruimte en die overvloedig verlichte aardbol staat symbool voor onze energieverspilling. Dat moet veranderen.

Wij geloven dat een veilige, comfortabele leefomgeving heel goed samengaat met minder verlichten.

Door de verlichting zoveel mogelijk te dimmen en alleen te verlichten als het echt nodig is, besparen onze klanten tot 70% energie. Niet alleen de kosten worden lager; het verkleint ook de ecologische voetafdruk.

Samen met overheden, de industrie, het bedrijfsleven en onze partners zorgen we ervoor dat het in 2030 ’s nachts weer echt donker is en de Melkweg weer zichtbaar is.

"61% van de bevolking vindt dat veel lantaarnpalen ’s nachts mogen dimmen." 


onderzoek van peil.nl

Totale regie met Luminext verlichtingssystemen

Luminext is marktleider voor dynamische verlichtingssystemen in Nederland. Met de Luminext verlichtingssystemen en beheer- en besturingssoftware bied je licht op maat. Mensen hebben goed zicht en voelen zich comfortabel en veilig op straat.

Als je de verlichting dimt, profiteer je van de duurzame voordelen als een lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot. Ook en verminder je de lichthinder voor de inwoners en de natuur. Daarnaast maken de Luminext verlichtingsoplossingen efficiënt onderhouds- en storingsmanagement mogelijk.

Door de verlichting slim te beheren en te besturen, verlaag je de operationele kosten, heb je inzicht in het energieverbruik en heb je de totale regie over het verlichten van de buitenruimte.

Onze software developers zijn dagelijks bezig met de doorontwikkelen van de Luminizer beheer- en besturingssoftware. Samen met partners optimaliseren we continu onze toekomstvaste hardware. Wij zorgen ervoor dat je met onze systeem een stabiele, fijnmazige infrastructuur bouwt; de basis voor de Smart City-toepassingen van morgen.

 

Ontmoet ons team

Bij Luminext werken mensen met ambitie. Samen met onze opdrachtgevers en partners maken we de omgeving duurzamer, veiliger, comfortabeler. Een buitenruimte waar het prettig is om te zijn. Samen zetten we de schouders eronder voor het beste resultaat.
werken bij luminext

Word jij onze nieuwe collega?

Ontdek nu of jouw talenten matchen

Bekijk de vacatures
Alphen aan den Rijn slimme verlichting 2

Partner worden?

Luminext gelooft in partnerships met behoud van ieders onafhankelijkheid. Samen met partners bieden we robuuste en betrouwbare dynamische verlichtingsoplossingen in de buitenruimte. Deze sluiten naadloos aan op de wensen van onze klant. Samen bereiken we meer.
Partner worden

Meer weten over Luminext?


We helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op met onze account manager Sanne Vreeken en stel je vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sanne Vreeken

Account Manager