Waarom dynamisch verlichten

Over Luminext

Update: Openbare verlichting moet veel zuiniger worden Lees het op deopenbareruimte.nu

Dimmen zodra het kan, verlichten wanneer nodig

Licht is prettig. Het biedt veiligheid, comfort en sfeer. Onze royale manier van verlichten zorgt er ook voor dat Europa goed zichtbaar is vanuit de ruimte en die overvloedig verlichte aardbol staat symbool voor onze energieverspilling. Dat moet veranderen.

Wij geloven dat een veilige, comfortabele leefomgeving heel goed samengaat met minder verlichten.

Door de verlichting zoveel mogelijk te dimmen en alleen te verlichten als het echt nodig is, besparen onze klanten tot 70% energie. Niet alleen de kosten worden lager; het verkleint ook de ecologische voetafdruk.

Samen met overheden, de industrie, het bedrijfsleven en onze partners zorgen we ervoor dat het in 2030 ’s nachts weer echt donker is en de Melkweg weer zichtbaar is.

"61% van de bevolking vindt dat veel lantaarnpalen ’s nachts mogen dimmen." 


onderzoek van peil.nl

Energie besparen met Luminext verlichtingssystemen

De Luminext verlichtingssystemen bestaan uit hardware en software. De Luminext Outdoor Lamp Controller in de lichtmast communiceert met onze Luminizer beheer- en besturingssoftware.

Als je de verlichting dimt zodra het kan, profiteer je van duurzame voordelen. Het energieverbruik en CO2-uitstoot worden aanzienlijk lager. Ook verminder je de lichthinder voor de inwoners en de natuur. Door meer licht te bieden zodra mensen daar behoefte aan hebben, behouden ze goed zicht en voelen ze zich comfortabel en veilig op straat.

Met het slim beheren en besturen van de verlichting verlaag je niet alleen de energierekening, maar ook de operationele kosten. Je hebt inzicht in het energieverbruik en de totale regie over het verlichten van de buitenruimte.

Bovendien maken de Luminext verlichtingsoplossingen efficiënt onderhouds- en storingsmanagement mogelijk.

Onze eigen software developers zijn dagelijks bezig met de doorontwikkelen van de Luminizer beheer- en besturingssoftware en samen met partners optimaliseren we continu onze toekomstvaste hardware. Wij zorgen ervoor dat je met onze systeem een stabiele, fijnmazige infrastructuur bouwt; de basis voor de Smart City-toepassingen van morgen.

Luminext is marktleider voor dynamische verlichtingssystemen in Nederland en maakt deel uit van Eneco en RJT Finance. Deze stabiele, krachtige bedrijven hebben de focus op duurzaamheid en energie besparen.

 

Ontmoet ons team

Bij Luminext werken mensen met ambitie. Samen met onze opdrachtgevers en partners maken we de omgeving duurzamer, veiliger, comfortabeler. Een buitenruimte waar het prettig is om te zijn. Samen zetten we de schouders eronder voor het beste resultaat.
werken bij luminext

Word jij onze nieuwe collega?

Ontdek nu of jouw talenten matchen

Bekijk de vacatures
Alphen aan den Rijn slimme verlichting 2

Partner worden?

Luminext gelooft in partnerships met behoud van ieders onafhankelijkheid. Samen met partners bieden we robuuste en betrouwbare dynamische verlichtingsoplossingen in de buitenruimte. Deze sluiten naadloos aan op de wensen van onze klant. Samen bereiken we meer.
Partner worden

Meer weten over Luminext?


We helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op met Sanne Vreeken en stel je vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sanne Vreeken

Sales Binnendienst