Waarom dynamisch verlichten

Over Luminext

GESELECTEERD: Edam-Volendam kiest voor grootschalige implementatie smart lighting Lees waarom

Dimmen zodra het kan, verlichten wanneer nodig

Onze royale manier van verlichten zorgt ervoor dat Europa goed zichtbaar is vanuit de ruimte. Die overvloedig verlichte aardbol staat ook symbool voor onze energieverspilling. De manier waarop we met verlichting omgaan, moet zo snel mogelijk veranderen.

Een veilige, comfortabele leefomgeving gaat heel goed samen met minder verlichten.

Met de dynamische verlichtingssystemen van Luminext dimt u de verlichting zoveel mogelijk. U verlicht alleen als het echt nodig is en zo bespaart u 70% energie en vermindert u de operationele kosten. Bovendien wordt de ecologische voetafdruk kleiner.

Samen met overheden, de industrie, het bedrijfsleven en onze partners zorgen we ervoor dat we in 2030 de sterren weer kunnen zien.

"61% van Nederland vindt dat de straatverlichting ’s nachts mag dimmen." 


onderzoek van peil.nl

Bespaar energie met Luminext slimme verlichting

Dimt u de verlichting zodra het kan, dan profiteert u van duurzame voordelen. Met de slimme verlichting van Luminext bespaart u 70% energie en vermindert u de lichthinder voor omwonenden en de natuur.

Kosten verlagen

Door de verlichting slim te beheren en te besturen, verlaagt u niet alleen de energierekening; u minimaliseert ook de operationele kosten. U heeft altijd inzicht in het energieverbruik en de complete regie over het verlichtingsareaal.

Lichtpunten beheerd of aangestuurd met Luminizer software:

Complete dynamische verlichtingssystemen

De Luminext verlichtingssystemen bestaan uit hardware, software en communicatie. De Luminext Outdoor Lamp Controller in de lichtmast communiceert via de Gateway met de Luminizer beheer- en besturingssoftware en vice versa.

Met Luminizer beschikt u over een praktische module voor assetmanagement en totaal geautomatiseerd storings- en werkordermanagement. Naast de lichtmanagement-functionaliteiten heeft u alle slimme tools in handen voor het op afstand aansturen van de dynamische verlichting. U bepaalt zelf het lichtniveau en biedt licht op maat. De device management module en de overzichtelijke rapportages geven u inzicht voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

Innovatie en doorontwikkeling

Onze eigen software developers zijn dagelijks bezig met het doorontwikkelen van de Luminizer beheer- en besturingssoftware en samen met partners optimaliseren we continu onze toekomstbestendige hardware. Met de Luminext verlichtingssystemen bouwt u een stabiele, fijnmazige infrastructuur; het fundament voor de Smart City-toepassingen van morgen.

Flexibel en toekomstbestendig

De open Luminizer software en systemen zijn volledig koppelbaar aan de gewenste IT-systemen en met alle merken en typen verlichtingsapparatuur. Hierdoor bent u flexibel en blijft u vrij in het maken van keuzes. Nu en in de toekomst.

Luminext is marktleider voor dynamische verlichtingssystemen in Nederland en maakt deel uit van Eneco Groep en DGA Robert Tissing. Deze krachtige bedrijven hebben de focus op duurzaamheid en energie besparen.

Ontmoet ons team

Bij Luminext werken mensen met ambitie. Samen met onze opdrachtgevers en partners maken we de buitenruimte energiezuinig en duurzaam. Samen zetten we de schouders eronder voor het beste resultaat.
werken bij luminext

Word onze nieuwe collega

Ontdek welke talenten matchen en solliciteer

Bekijk de vacatures
Alphen aan den Rijn slimme verlichting 2

Partner worden?

Luminext gelooft in partnerships met behoud van ieders onafhankelijkheid. Samen met partners bieden we robuuste en betrouwbare dynamische verlichtingsoplossingen in de buitenruimte. Deze sluiten naadloos aan op de wensen van onze klant. Samen bereiken we meer.

Meer weten over Luminext?


We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Sanne Vreeken en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sanne Vreeken

Sales Binnendienst