Smart lighting specialist

Over Luminext

Dimmen zodra het kan, verlichten wanneer nodig

Openbare verlichting is een van de grote energieverbruikers in gemeenten, provincies en de industrie. De nieuwste verlichtingstechnologieën van Luminext zorgen ervoor dat de verlichting alleen daar brandt waar en wanneer het nodig is.

Ruim 100 gemeenten, provincies en industriële bedrijven in Nederland en in Europa maken dagelijks gebruik van smart lighting van Luminext. Meer dan 100.000 slimme lichtpunten in de openbare ruimte worden hiermee beheerd en op afstand bestuurd.

De bewezen betrouwbare smart lighting systemen van Luminext  zijn zeer geschikt voor grootschalige verlichtingsinstallaties in steden, op snelwegen en in buitengebieden.

"61% van Nederland vindt dat de straatverlichting ’s nachts mag dimmen." 


onderzoek van peil.nl

15 jaar specialist in smart lighting

Luminext zorgt ervoor dat uw smart lighting systeem naadloos aansluit op de doelen. De account managers van Luminext zitten vanaf het eerste idee bij de klant aan tafel om op basis van de functionele wensen voor de openbare ruimte te adviseren over de technische mogelijkheden en om te ondersteunen in de besluitvorming.

De Luminizer beheer- en besturingssoftware voor openbare verlichting wordt in house bij Luminext ontwikkeld. Onze eigen software developers optimaliseren de software continu en spelen snel in op vragen van de software gebruikers.

Luminext is onafhankelijk speler en marktleider in Nederland op het gebied van smart lighting en is partner van Eneco Groep.

Luminext is ISO 9001 en VCA* gecertificeerd.

Lichtpunten beheerd of aangestuurd met Luminizer software

Ontmoet ons team

Bij Luminext werken mensen met ambitie. Samen met onze opdrachtgevers en partners maken we de buitenruimte energiezuinig en duurzaam.
werken bij luminext

Word onze nieuwe collega

Ontdek welke talenten matchen en solliciteer

Bekijk de vacatures
Alphen aan den Rijn slimme verlichting 2

Partnerships

Luminext gelooft in partnerships met behoud van ieders onafhankelijkheid. Samen met partners bieden we robuuste en betrouwbare dynamische verlichtingsoplossingen in de buitenruimte. Deze sluiten naadloos aan op de wensen van onze klant. Samen bereiken we meer.

Meer weten over Luminext?


We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders

Senior Account Manager