Zo werkt het

Smart lighting

Eén systeem voor al uw openbare verlichting

De Luminext systemen voor smart lighting zijn toekomstbestendig, robuust en geschikt voor grootschalige toepassing. De Luminizer software fungeert als centrale cockpit voor het beheren en besturen van alle openbare verlichting in het areaal.

Met de dynamische verlichtingssystemen van Luminext dimt u zodra het kan en verlicht u alleen als het nodig is.

Voordelen smart lighting

 • 30% minder onderhoudskosten
 • 60% energiebesparing
 • Extra features voor verkeersveiligheid

Als alle 3,5 miljoen straatlantaarns in Nederland zijn voorzien van smart lighting technologie, dan bespaart dat jaarlijks ruim 35 miljoen euro aan energiekosten.

Grootschalig toepasbare systemen

Elke locatie in de buitenruimte heeft andere eisen voor verlichting. Daarom biedt Luminext meerdere smart lighting systemen. Bijvoorbeeld voor het slim verlichten met vooraf ingestelde dimschema’s, lokaal verlichten door verkeersmetingen, voluit verlichten bij calamiteiten of alleen verlichten bij beweging.

Een smart lighting systeem van Luminext is geschikt voor grootschalige toepassing en stelt u in de gelegenheid actief met de verlichtingsinstallatie om te gaan. U ondersteunt de verkeersveiligheid en het comfort op de weg.

Interoperability

De smart lighting systemen van Luminext functioneren uitstekend met alle merken en typen armaturen, verlichtingscomponenten en sensoren. Ook zijn er met API’s softwarekoppelingen mogelijk om smart lighting systemen van andere aanbieders aan te sturen en te beheren.

Luminext maakt gebruik van verschillende aansluittechnieken. Binnen in het armatuur, met een Zhaga-connector of Nema-aansluiting. U behoudt alle keuzevrijheid bij de aanschaf van nieuwe armaturen en componenten, nu en in de toekomst. Het verlichtingsareaal uitbreiden is altijd mogelijk.

Luminizer is de centrale cockpit

Luminizer is uw centrale cockpit voor het beheren en besturen van de openbare verlichting. Het software platform is gebruiksvriendelijk en cloud-based.

Luminizer omvat complete modules voor asset management, storingsdetectie, onderhoudsmanagement en het dimmen en monitoren van de dynamische verlichting. U heeft alle tools in handen voor het beheren, besturen van alle openbare verlichting in het areaal.

Luminizer is de cockpit voor zowel de lichtmasten die zijn voorzien van de smart lighting systemen van Luminext als de verlichting met lamp controllers en sensoren van andere leveranciers. Ook kunt u met Luminizer de lichtmasten beheren die nog niet zijn voorzien van slimme controllers.

Voor elke situatie de juiste oplossing

De Luminizer software communiceert razendsnel met zowel eigen dynamische verlichtingssystemen als met die van nagenoeg alle andere merken. Het gegevenstransport gaat in twee richtingen. Voor elke situatie op de weg is er een passende oplossing.

 • Het draadloze systeem op basis van Radio Frequente communicatie (RF) geeft volledige onafhankelijkheid van de netbeheerder.
 • Het Powerline Communicatie (PLC) systeem communiceert via het voedingsnet en is zeer geschikt voor eigen netten.
 • Verlichting op basis van gelijkspanning (DC) is de meest duurzame oplossing en is het systeem van de toekomst.

Zo werkt smart lighting

Een dynamisch verlichtingssysteem van Luminext bestaat uit hardware in de vorm van Luminext Outdoor Lamp Controllers en Gateways en de Luminizer beheer­ en besturingssoftware. Deze zijn met via Powerline of RF communiceren middels beveiligde verbindingen met elkaar en met de telemanagement software.

In de armaturen worden Luminext Outdoor Lamp Controllers geïnstalleerd. Af-fabriek of op locatie. Ze communiceren met elkaar en via de Gateway met de cloud-based Luminizer beheer­-en besturingssoftware. Voor elke situatie en elke armatuur is er een type OLC beschikbaar.

Dagelijkse backups, versleutelde communicatie en beveiligde gebruikerstoegang maken deel uit van de uiterst veilige en betrouwbare Luminext systemen. Alle data over uw arealen zijn en blijven uw eigendom. Een Escrowregeling is beschikbaar.

Onbeperkte mogelijkheden met Luminizer

Complementaire software voor het beheren en besturen van de openbare verlichting

 • Asset Management

  Alle assets van de openbare verlichting beheren

  Eenvoudig asset gegevens beheren in één systeem; alle data altijd up to date.

 • Connect & Control

  Bedienen en dimmen op afstand, slim monitoren

  Op afstand de lichtsterkte bepalen en de werking van de lamp monitoren.

 • Maintenance

  Efficiënt storingsherstel en onderhoud

  Slim onderhoudsmanagement en controle over werkorders en kosten.

Meer weten over smart lighting?

 

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders en stel uw vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders

Senior Account Manager