Zo werkt het

Smart lighting

Neem contact met mij op

Eén systeem voor alle openbare verlichting

De Luminext systemen voor smart lighting zijn toekomstbestendig, robuust en geschikt voor grootschalige toepassing. De Luminizer software fungeert als centrale cockpit voor het beheren en besturen van alle openbare verlichting in het areaal.

Smart lighting van Luminext maakt het mogelijk actief met de verlichtingsinstallatie om te gaan. Er wordt verlicht als het nodig is en gedimd zodra het kan.

Voordelen smart lighting

 • 30% minder onderhoudskosten
 • 60% energiebesparing
 • Extra features voor verkeersveiligheid

Als alle 3,5 miljoen lichtmasten in Nederland zijn voorzien van smart lighting technologie, dan bespaart dat jaarlijks ruim 35 miljoen euro aan energiekosten.

Bespaar energie, verlaag operationele kosten, verbeter verkeersveiligheid. Bekijk nu de business case.

Grootschalig toepasbare systemen

Een smart lighting systeem van Luminext is geschikt voor grootschalige toepassing.

Omdat er op elke locatie in het areaal andere eisen aan licht worden gesteld, bestaat de smart lighting van Luminext uit een brede range hardware.

Voor elke lichtbehoefte en locatie wordt een passende oplossing geboden. Bijvoorbeeld slim verlichten met vooraf ingestelde dimschema’s, lokaal verlichten aan de hand van verkeersmetingen, voluit verlichten bij calamiteiten of alleen verlichten bij beweging.

Interoperabiliteit en keuzevrijheid

Een dynamisch verlichtingssysteem van Luminext bestaat uit hardware in de vorm van outdoor lamp controllers en gateways uit de uitgebreide range van Luminext of van andere smart lighting aanbieders, want smart lighting van Luminext is uitstekend te combineren met alle merken en typen OLC’s, verlichtingscomponenten en sensoren.

De outdoor lamp controllers worden aangestuurd door de Luminizer beheer-­ en besturingssoftware, via Powerline communicatie over het voedingsnet, middels Radio Frequentie of gelijkspanning (DC). Het gegevenstransport gaat in twee richtingen. Ook zijn er met API’s softwarekoppelingen mogelijk.

Luminext maakt gebruik van verschillende aansluittechnieken. Binnen in het armatuur, met een Zhaga-connector of Nema-aansluiting. U behoudt alle keuzevrijheid bij de aanschaf van nieuwe armaturen en componenten, nu en in de toekomst. Het verlichtingsareaal uitbreiden is altijd mogelijk.

Dagelijkse backups, versleutelde communicatie en beveiligde gebruikerstoegang maken deel uit van de uiterst veilige en betrouwbare Luminext systemen. Alle data over uw arealen zijn en blijven uw eigendom. Een Escrowregeling is beschikbaar.

Luminizer is de centrale cockpit voor het hele areaal

Luminizer is de centrale cockpit voor het beheren en besturen van de openbare verlichting. Het software platform is gebruiksvriendelijk en cloud-based.

Luminizer omvat complete modules voor asset management, storingsdetectie, onderhoudsmanagement en het dimmen en monitoren van de dynamische verlichting. U heeft alle tools in handen voor het beheren, besturen van alle openbare verlichting in het areaal.

Luminizer is de cockpit voor zowel de lichtmasten die zijn voorzien van de smart lighting systemen van Luminext als de verlichting met lamp controllers en sensoren van andere leveranciers. Ook kunt u met Luminizer de lichtmasten beheren die nog niet zijn voorzien van slimme controllers.

Geniet van de onbeperkte mogelijkheden met Luminizer

Alle software tools die je nodig hebt voor het beheren en besturen van de openbare verlichting

 • Asset Management

  Alle assets van de openbare verlichting beheren

  Eenvoudig asset gegevens beheren in één systeem; alle data altijd up-to-date.

 • Connect & Control

  Bedienen en dimmen op afstand, slim monitoren

  Op afstand de lichtsterkte bepalen en de werking van de lamp monitoren.

 • Maintenance

  Efficiënt storingsherstel en onderhoud

  Slim onderhoudsmanagement en controle over werkorders en kosten.

Vind jouw smart lighting systeem

 

We geven je graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager