Zo werkt het

Smart Lighting

Eén systeem voor al uw openbare verlichting

De Luminext systemen voor smart lighting zijn toekomstbestendig. Ze zijn robuust en geschikt voor grootschalige toepassing. De Luminizer software fungeert als centrale cockpit voor het beheren en besturen van alle openbare verlichting in het areaal.

De Luminext smart lighting systemen functioneren uitstekend met alle merken en typen verlichtings­apparatuur en sensoren waarmee u wilt werken. Hierdoor behoudt u alle keuzevrijheid voor armaturen en onderdelen, nu en in de toekomst. Uitbreiding van het slimme verlichtingsareaal is altijd mogelijk.

Met de Luminizer software heeft u alle tools in handen voor het beheren en besturen van de openbare verlichting in het areaal. Voor asset management, storings- en onderhoudsmanagement en het aansturen en monitoren van de dynamische verlichting. De software is gebruiksvriendelijk en cloud-based.

 

 

 

Voor elke situatie de juiste oplossing

De Luminizer software communiceert razendsnel met zowel eigen dynamische verlichtingssystemen als met die van nagenoeg alle andere merken. Het gegevenstransport gaat in twee richtingen. Voor elke situatie op de weg is er een passende oplossing.

 • Het draadloze systeem op basis van Radio Frequente communicatie (RF) geeft volledige onafhankelijkheid van de netbeheerder.
 • Het Powerline Communicatie (PLC) systeem communiceert via het voedingsnet en is zeer geschikt voor eigen netten.
 • Verlichting op basis van gelijkspanning (DC) is de meest duurzame oplossing en is het systeem van de toekomst.

Zo werkt smart lighting

Een dynamisch verlichtingssysteem van Luminext bestaat uit hardware in de vorm van Luminext Outdoor Lamp Controllers en Gateways en de Luminizer beheer­ en besturingssoftware. Deze communiceren middels beveiligde verbindingen.

In de armaturen worden Luminext Outdoor Lamp Controllers geïnstalleerd. Af-fabriek of op locatie. Ze communiceren met elkaar en via de Gateway met de cloud-based Luminizer beheer­-en besturingssoftware. Voor elke situatie en elke armatuur is er een type OLC beschikbaar.

Dagelijkse backups, versleutelde communicatie en beveiligde gebruikerstoegang maken deel uit van de uiterst veilige en betrouwbare Luminext systemen. Alle data over uw arealen zijn en blijven uw eigendom. Een Escrowregeling is beschikbaar.

Onbeperkte mogelijkheden met Luminizer

Complementaire software voor het beheren en besturen van de openbare verlichting

 • Asset Management

  Alle assets van de openbare verlichting beheren

  Eenvoudig asset gegevens beheren in één systeem; alle data altijd up to date.

 • Connect & Control

  Bedienen en dimmen op afstand, slim monitoren

  Op afstand de lichtsterkte bepalen en de werking van de lamp monitoren.

 • Maintenance

  Efficiënt storingsherstel en onderhoud

  Slim onderhoudsmanagement en controle over werkorders en kosten.

Smart City ready

De systemen van Luminext zijn zeer robuust en stabiel. en daarmee geschikt voor grootschalige toepassing.

Een smart lighting syteem van Luminext is een sterke bouwsteen voor elke Smart City. De slimme software is te koppelen aan de sensoren, IT-systemen en armaturen die u in de toekomst wilt gebruiken. Met de nieuwste technologieën creëren we een leefomgeving waarin we prettig, comfortabel en veilig kunnen leven.

 

Maak toekomstbestendige keuzes

Meer weten over smart lighting?

 

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders en stel uw vragen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders

Senior Account Manager