Nieuws

Luminizer Grid - Kabels en Leidingen

Neem contact met mij op

Voor gemeenten speelt de wereld van openbare verlichting zich in de regel bovengronds af: masten en armaturen zijn eigendom van de gemeente, de voedingskabels en schakelkasten zijn de verantwoordelijkheid van de netbeheerders en het aansluitkastje is de grens tussen de twee. Hierdoor is de beheersfunctie in de meeste gemeenten gericht op deze bovengrondse objecten. Echter een steeds groter aantal gemeenten en ook andere (semi-)overheden heeft een flink deel van het voedingsnet voor de openbare verlichting in eigen beheer.

Nieuws

In het nieuws

In ‘Nieuws’ leest u de ‘need to know’ voor iedereen in de openbare verlichtingsbranche.

De gehele installatie integraal in beeld

Wanneer de openbare verlichtingsinstallatie door eigen voedingskabels wordt gevoed, valt de gehele verlichtingsinstallatie, van voedingskast tot lichtbron, onder de verantwoordelijkheid van de beheerder. Om het mogelijk te maken deze gehele installatie, inclusief schakelkasten, kabels, leidingen, masten en armaturen als één samenhangend systeem te beheren heeft Luminext de nieuwe module ‘Grid’ ontwikkeld. Binnen de bekende beheer omgeving van de bovengrondse objecten kunnen nu ook de ondergrondse objecten worden beheerd.

Importeren, exporteren of zelf tekenen

Van objecten zoals mantelbuizen, kabels, moffen en ook spandraden kunnen de exacte lokatie en alle gewenste kenmerken zoals, type, plaatsingsdatum, onderhoud status etc. nu in hetzelfde systeem worden bijgehouden. Kabels kunnen worden geïmporteerd vanuit een CAD of GIS pakket en na beoordeling en goedkeuring worden toegevoegd aan het areaal. Aanpassingen kunnen ook handmatig worden ingetekend met de speciale tekenfuncties. De data voor projecten kan eenvoudig kunnen worden geëxporteerd om te delen met de aannemer die dit vervolgens in zijn CAD pakket kan inladen. De revisietekeningen kunnen vervolgens weer in Luminizer Grid worden ingeladen om goedgekeurd te worden en te worden verwerkt. Installatietekeningen worden automatisch gegenereerd door het systeem.

Altijd up-to-date

De actuele situatie is steeds online beschikbaar voor andere belanghebbenden via automatische publicatie op een geoserver in WMS formaat, van waaruit ook de BGT kan worden geüpdatet.

"Er is geen noodzaak om een apart GIS pakket te gebruiken naast Luminizer – Grid."

Alle informatie online beschikbaar

Met Luminizer Grid – Kabels en leidingen is het mogelijk de ondergrondse infrastructuur als geïntegreerd onderdeel van de gehele OVL infrastructuur te beheren. Alle informatie is centraal beschikbaar voor beheerders, toezichthouders, aannemers en andere belanghebbenden.

 

Features

  • Specifiek voor de openbare verlichting
  • Gegevens en trajecten van kabels en leidingen vastleggen en visueel zichtbaar maken op de kaart
  • Luminizer grid is een uitbreiding op Luminizer asset management
  • Unieke tekenfuncties om de lokatie van kabels en leidingen eenvoudig zelf aan te passen
  • Coderingen en stijlen kunnen naar uw eigen voorkeuren worden ingesteld
  • Installatietekeningen genereren
  • Automatische publicatie op WMS server
  • Eenvoudig importeren en exporteren van revisie tekeningen
  • Uitgebreide gebruikersrechten ondersteunen goedkeuringsprocessen

Ontdek de mogelijkheden

 

We geven je graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op en stel je vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager