Nieuws

Rotterdam wint Smart Lighting Award 2022

De Smart Lighting Award 2022 is uitgereikt aan de Gemeente Rotterdam omdat zij als eerste grote stad in Nederland de beslissing heeft genomen om standaard slimme LED verlichting toe te passen en dit inmiddels bij ruim 70,000 lichtpunten heeft toegepast.

Nieuws

In het nieuws

In ‘Nieuws’ leest u de ‘need to know’ voor iedereen in de openbare verlichtingsbranche.

Energiebesparing

Door Smart Lighting in te zetten heeft de stad voor zichzelf de mogelijkheid gecreëerd om haar energieverbruik op een actieve wijze te sturen en te beheersen. Door op tijd met deze transitie aan te vangen kan de stad nu, in een periode waarin de energieprijzen onverwacht hoog zijn, de vruchten plukken van haar inspanningen. Doordat het meerendeel van de verlichting op afstand bestuurd kan worden heeft de gemeente de mogelijkheid om eventueel extra energie en kosten te besparen wanneer de omstandigheden hier aanleiding toe zouden geven.

Data gedreven Werken

Doordat storingen op afstand worden gedetecteerd en objectinformatie online beschikbaar is wordt het voor de gemeentelijke organisatie steeds gemakkelijker om de meer dan 100.000 lichtobjecten op een overzichtelijke wijze te beheren. De kwaliteit van de openbare verlichting wordt beter meetbaar zodat hier door de organisatie beter op kan worden ingespeeld en een meer data gedreven aanpak kan worden toegepast.

Door de strategische beslissing te nemen om als nieuwe standaard slimme technologie toe te passen in de openbare verlichting en dit vervolgens consequent toe te passen laat Rotterdam zien hoe openbare verlichting op een actieve manier kan worden toegepast voor energiebesparing en kwaliteitsverbetering.

Rotterdam wint de Smart Lighting Award 2022.

Ontdek jouw smart lighting systeem

 

We geven je graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op en stel je vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.