Connect & Control verlichting

ABG gemeenten verlagen energieverbruik openbare verlichting

De kwestie

Hoe kunnen de gemeenten Alphen Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen energie besparen op openbare verlichting en de lichthinder verminderen voor inwoners?

De oplossing

De ruim 4.300 armaturen zijn vervangen door slimme LED-verlichting. Deze wordt op afstand aangestuurd en beheerd met de Luminizer software. Dat maakt het dimmen van de verlichting mogelijk en levert aanzienlijke energiebesparingen op. De software geeft de gemeente real time inzicht in de status van het verlichtingsareaal. Ook biedt de software alle tools voor efficiënt storings- en onderhoudsmanagement.

Dat is slim!

Met de automatische storingsdetectie in het Luminizer systeem is het tijdrovende schouwen in de wijken verleden tijd en kosten. De gemeente zet voortaan bij storing de reparatie meteen in gang en zorgt dat het licht snel weer brandt. Met de slimme beheer- en bedieningssoftware wordt de openbare verlichting op afstand gedimd. Dat bespaart energie. Door samen aan de slag te gaan, willen de gemeenten nog meer duurzame doelen bereiken.

Klant: ABG gemeenten
Locatie: Alphen Chaam Baarle-Nassau en Gilze en Rijen
Doel: energie besparen, lichthinder minimaliseren
Oplossing: Dynamische verlichting Connect & Control
Producten: OLC300s, Gateway, Luminizer beheer- en besturingssoftware
Aannemer: Heijmans
Armaturen: Schréder en Lightronics

'Duurzame, slimme verlichting scheelt enorm in de kosten en bespaart veel energie.'

Wethouder Ariane Zwarts van Gilze en Rijen

Meer weten over On Demand verlichten?

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze account manager Marcel Hollanders en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager