Connect & Control

N470 slim verlicht

De kwestie

De Provincie Zuid-Holland wil voor 2025 de CO2 uitstoot van haar wegen halveren. Om dit te realiseren, worden op de N211 en de N470 innovatieve energiebesparende en energieopwekkende producten en systemen in gebruik genomen.

De oplossing

Alle openbare verlichting langs de N470 wordt vervangen door dimbare slimme LED-verlichting. Om de verlichting te beheren, aan te sturen en te monitoren wordt ze voorzien van het smart lighting systeem van Luminext. De verlichting wordt gevoed door zonne-energie. Die wordt opgewekt door de geluidswallen langs de weg. Lees over de andere slimme innovaties op de website van de provincie.

Dat is slim!

Door minder te verlichten als het stil is op de weg, wordt op de N470 ruim 150.000 kg CO2 bespaard over een periode van 12 jaar. Door de automatische storingsdetectie van het smart lighting systeem worden defecten direct opgemerkt en de reparatie zeer snel in gang gezet, zodat het licht snel weer naar behoren functioneert. Dat komt de veiligheid op de weg ten goede.

Klant: Provincie Zuid-Holland
Locatie: N470
Doel: energie besparen, CO2 verlagen, veiligheid verbeteren
Oplossing: smart lighting
Producten: OLC's, Gateways, Luminizer Connect & Control
Aannemer: Boskalis

'De N470 wordt een weg die energie zal opwekken en besparen door innovaties'

www.Zuid-Holland.nl

Zonne-energie

De nieuwe Energy Wall die de provincie plaatst is een geluidsmuur die tegelijkertijd energie opwekt met zonnecellen en windturbines. De opgewekte wordt direct gebruikt voor de voeding van de openbare verlichting en de verkeerslichten.

Koppeling

Ook op de N211 wordt energie bespaard met slimme verlichting. Luminext realiseerde de koppeling tussen de dimsystemen van Tvilight en de Luminizer Connect & Control software. Ook voor deze N-weg heeft de provincie ervoor gekozen om Luminizer als centrale cockpit te gebruiken voor het monitoren en aansturen van de verlichting. Eén systeem voor alle verlichting.

Vervolg

Bij succes wordt opgeschaald naar andere wegen in de provincie. Naast het gebruik van de energiebesparende innovaties worden er maatregelen genomen om de doorstroom en de veiligheid op de weg te verbeteren.

Meer weten over dynamisch verlichten?

 

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Jasper Homma en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.