Know-how

Schaalvergroting slimme straatverlichting vraagt om flexibele beheersoftware 

Gemeenten gaan steeds verder met het verslimmen van de openbare verlichting. Dynamische LED-verlichting heeft immers zoveel voordelen dat we er niet omheen kunnen.

Ook  de smart lighting technologie wordt continu doorontwikkeld. Wie nu de stap zet naar smart lighting moet rekening houden met deze trends en slimme keuzes maken, zodat hij jaren vooruit kan.

Know-how

Overwegingen

In ‘Know-how’ komen motieven en beweegredenen aan bod die te maken hebben met de aanschaf en het gebruik van smart lighting.

Uiteindelijk wordt alle openbare verlichting slim

Gemeenten die optimaal willen profiteren van de voordelen als energiebesparing, efficiency en het borgen van de veiligheid op straat, maken uiteindelijk al hun openbare verlichting slim om deze op afstand te beheren en te besturen. Bij voorkeur vanuit één softwareplatform. Maar dat betekent niet dat alle slimme verlichting in die gemeente hetzelfde is.

Divers verlichtingslandschap

Slechts één type of merk smart lighting technologie in het hele areaal is niet logisch, omdat de behoefte aan licht op elke lokatie anders is. Denk aan verlichting met kleursturing om de prettige sfeer in het winkelcentrum te ondersteunen, de mogelijkheid voor extra lichtcapaciteit voor de veiligheid op het plein met cafés en verlichten op basis van bewegingsdetectie aan de rand van een natuurgebied voor natuurbehoud. De omgevingsfactoren verschillen ook overal, bijvoorbeeld een bedrijventerrein met hoge gebouwen, een dicht bebouwde woonwijk of juist een buitengebied met weilanden.

"Sluit vendor-lockin uit. Zorg ervoor dat de beheersoftware kan dealen met vele merken hardware."

Beheersoftware moet kunnen dealen met vele merken hardware

In werkelijkheid bestaat het totale verlichtingsnetwerk dus uit verschillende merken en typen light controllers en communicatietechnologieën. Het gebruik van een flexibel softwareplatform als Luminizer dat geschikt is voor het beheren en besturen alle gangbare typen verlichting, maakt het mogelijk die verschillende soorten smart lighting hardware te combineren, te beheren en op afstand aan te sturen en te monitoren.

Keuzevrijheid

Bij het uitbreiden van slimme straatverlichting is het belangrijk dat je keuzevrijheid behoudt. Nu en in de toekomst. Alleen dan kun je profiteren van de nieuwste technologieën en op elke locatie voorzien in de lichtbehoefte. We geven je 3 tips:

  1. Zorg dat je niet gebonden bent aan één bepaald merk lamp controller
  2. Kies voor een flexibel beheerplatform dat kan dealen met vrijwel alle merken
  3. Blijf altijd eigenaar van alle data in je gemeente

Ontdek jouw voordelen met smart lighting

 

We geven je graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders en stel je  vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager