Connect & Control verlichting

Hengelo is duurzame woonplaats

De kwestie

Hengelo wil de energie-uitgaven aan openbare verlichting drastisch verlagen. Dat doet ze onder het motto ‘Niet verlichten, tenzij…’. Natuurlijk met behoud van veiligheid en comfort in de woonwijken en in het centrum.

De oplossing

De dynamische verlichting wordt op afstand beheerd en bestuurd met Luminizer. De OLC’s in de armaturen zorgen voor de communicatie en slimme dimschema’s zorgen ervoor dat het licht laat op de avond dimt. Omdat Luminizer merkonafhankelijk is, wordt de dimbare verlichting van verschillende leveranciers aangestuurd.

Dat is slim!

Met de duurzame, dimbare LED bespaart Hengelo energie. Dat is zichtbaar in de Luminizer rapportages. In de buitengebieden neemt de donkerte toe en daarvoor is de natuur heel dankbaar. Door te beheren en te besturen met de open Luminizer software heeft de gemeente de totale controle.

Lees de 10 tips van Hengelo
Klant: Gemeente Hengelo
Locatie: Hengelo
Doel: Energie besparen met behoud van comfort en veiligheid
Oplossing: Dynamische verlichting Connect & Control Producten: Luminizer, 627 dynamische lichtpunten met OLC300 en Sustainder
Aannemer: Dynniq
Armaturen: Modernista, Lightwell, Sustainder e.a.

‘Energiezuinig verlichten en prettig wonen gaan prima samen’

Peter van Marle, adviseur openbare verlichting Hengelo

Meer weten over dynamsich verlichten?


We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze account manager Marcel Hollanders en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager