Nieuws

Remoticom en Luminext starten samenwerking

Zhaga Smart Controllers van Remoticom voortaan aan te sturen met Luminext smart lighting software

Remoticom en Luminext zijn een samenwerking aangegaan om de IoT controllers van Remoticom te beheren en op afstand aan te sturen met de smart lighting software voor openbare verlichting van Luminext.

Nieuws

In het nieuws

In ‘Nieuws’ leest u de ‘need to know’ voor iedereen in de openbare verlichtingsbranche.

Naadloos geïntegreerd

Voortaan is het mogelijk om het lichtniveau van openbare verlichtingsarmaturen die zijn voorzien van de Zhaga Smart Controllers van Remoticom op afstand te regelen met de Luminizer software van Luminext. Dit software platform fungeert als centrale cockpit voor het telemanagement van de meeste merken en typen armaturen en smart lighting hardware voor openbare verlichting in gemeenten en provincies.

Ook het beheer van de Remoticom controllers en het monitoren van de werking ervan wordt naadloos geïntegreerd in de Luminizer software voor openbare verlichting. Door de openbare verlichting te dimmen zodra er minder behoefte is aan licht, wordt ruim 60% energie bespaard. De Smart Controller is onder meer voorzien van een tiltsensor waardoor het tijdstip van scheefstand door een eventuele aanrijding is te herleiden. Ook is de smart controller voorbereid op een 24-uurs gevoed spanningsnet.

'Deze samenwerking is belangrijk is om met de eindklant de maatschappelijke doelen te bereiken.'

Joost van der Velden, CEO van Remoticom

Maatschappelijke doelen behalen op het gebied van energieverbruik

Robert Tissing, directeur van Luminext, ziet de samenwerking als een goede stap: “De Zhaga Smart Controllers van Remoticom vergroten onze uitgebreide sortering smart lighting hardware die met de Luminizer software centraal beheerd en bediend kan worden.” Ook Joost van der Velden, CEO van Remoticom, benadrukt dat deze samenwerking belangrijk is om de eindklant haar maatschappelijke doelen te laten behalen. “Een smart lighting netwerk van Zhaga Smart Controllers dat wordt aangestuurd door Luminizer software zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot en het energieverbruik.”

Meer weten over smart lighting?

 

We geven je graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders en stel je vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager