Connect & Control

Sint Anthonis flink op weg naar energieneutraal met smart lighting

De kwestie

Sint Anthonis heeft duurzaamheid en de energietransitie hoog op de agenda staan. Ze wil in 2035 energieneutraal zijn. Hoe kan de openbare verlichting energiezuiniger?

De oplossing

Sint Anthonis start met de grootschalige uitrol van duurzame dynamische openbare verlichting. Van het areaal worden lichtpunten voorzien van de smart lighting technologie van Luminext en Schréder, wat het op afstand dimmen van de verlichting en het monitoren van het energieverbruik en van de werking van de lamp mogelijk maakt. Door de nieuwe LED-verlichting te dimmen als het stil is op straat en alleen te verlichten als er verkeer is, kan de gemeente rekenen op een aanzienlijke energiebesparing.

Dat is slim!

Het assetbeheer en het onderhoudsmanagement van alle straatlantaarns gebeurt voortaan met de telemanagement software van Luminext.

Locatie: Sint Anthonis
Doel: Energie besparen, automatische storingsdetectie
Oplossing: dynamische LED-verlichting
Producten: OLC's, Gateways, Luminizer
Aannemer: Dynniq
Armaturen: Schréder
Adviseur: Entraa

Naast het dimmen van de verlichting om energie te besparen, kan de gemeente extra verlichten tijdens evenementen voor meer veiligheid op straat. Ook is het monitoren van het energieverbruik en het monitoren van de werking van de lamp mogelijk.

De onderhoudsmanagementmodules van de beheer- en besturingssoftware zijn geïntegreerd in het onderhoudssysteem van technisch dienstverlener Dynniq voor optimale gegevensuitwisseling en efficiënte storingsherstelprocessen.

“Door de goede samenwerking tussen Schréder, Luminext en Dynniq is Sint Anthonis klaar voor de toekomst”

Martijn Egberts, Dynniq

Meer weten over smart lighting?

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager