Luminizer software (SaaS) >99,99% beschikbaar in 2023

Onze Luminizer software wordt al vele jaren aangeboden volgens het zogenaamde Software as a Service (SaaS) model. Dit betekent dat onze klanten jaarlijks betalen voor het gebruik van de software in plaats van het eenmalig aan te schaffen. Maar het betekent ook dat Luminext de Luminizer software als een online-dienst aanbiedt. Onze klanten hoeven dus geen software te installeren binnen het eigen netwerk. Luminext zorgt voor het onderhoud en beheer, zoals het maken van back-ups, het onderhoud en de installatie van nieuwe versies en updates, beveiliging tegen ongeautoriseerde toegang, en dergelijke. De gebruiker logt simpelweg in via www.luminizer.nl.

Nieuws

In het nieuws

In ‘Nieuws’ leest u de ‘need to know’ voor iedereen in de openbare verlichtingsbranche.

Het SaaS-model heeft vele voordelen voor onze klanten (daarover later meer), maar creëert ook een grote afhankelijkheid! Bij een SaaS-dienst is de beschikbaarheid de achilleshiel. Hoe vervelend is het als je via internet wilt inloggen in de software en ontdekt dat deze niet beschikbaar is. Je kunt niet inloggen! Organisaties kunnen zich dat niet veroorloven, maar tegelijk kun je er zelf weinig tot geen invloed op uitoefenen. Dit ligt namelijk volledig in handen van de SaaS aanbieder.

Ook in 2023 bewijzen wij wederom onze betrouwbaarheid. De beschikbaarheid van onze Luminizer software is al jarenlang zeer hoog en ook in het kalenderjaar 2023 hebben wij een beschikbaarheid (ook wel ‘uptime’ genoemd) gerealiseerd hoger dan 99,99%. Hier zijn wij zeer trots op en we blijven hard werken om deze betrouwbaarheid te handhaven. Concreet betekent dit dat, gerekend over een volledig jaar met 365 dagen en 24 uur per dag, onze software minder dan 40 minuten niet beschikbaar is geweest voor onze klanten. Dat is buitengewoon hoog vergeleken met andere SaaS aanbieders. Een mooi bewijs dat wij betrouwbare software maken en ook het beheer en monitoring goed op orde hebben.

De grote voordelen van SaaS voor onze klanten zijn voornamelijk meer efficiency, betere kosteneffectiviteit, schaalbaarheid, overal toegang tot services en automatische updates.

Een uitgebreidere opsomming van de voordelen van SaaS voor onze klanten:
  • Lage kosten voor set-up en infrastructuur. Geen investering in eigen IT-middelen (servers, operating systemen, etc.) en het inrichten en onderhouden hiervan
  • Overal toegankelijk. Luminizer is toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Hierdoor kunnen gebruikers ook vanuit huis of op hun mobiel/tablet in Luminizer.
  • Snelle implementatie. Vergeleken met een eigen IT-oplossing is de set-up binnen een mum van tijd klaar.
  • Schaalbaarheid. Op basis van de jaarlijkse licentiekosten nemen onze klanten af wat ze nodig hebben. Uitbreiding is slechts een kwestie van extra licenties aanschaffen.
  • Toonaangevende Service Level Agreements (SLA’s) voor de beschikbaarheid en de prestaties
  • Geregeld automatische updates. Elke maand verzorgt Luminext alle updates. De software is altijd up-to-date.
  • Nieuwe functionaliteiten, bugfixes of beveiligingsupdates worden automatisch door de leverancier doorgevoerd en afhankelijk van de beschikbare licenties beschikbaar gesteld. Hierdoor kan de IT-afdeling zich bezighouden met belangrijker zaken.
  • Beveiliging op het hoogste niveau dat klanten nodig hebben, opnieuw geheel en al verzorgd door de leverancier.

Benieuwd wat Luminizer voor u kan betekenen? Neem contact op met onze backoffice via info@luminext.eu of telefonisch via +31 30 207 2017

Heb je vragen

Heb je vragen naar aanleiding van dit nieuwsartikel neem contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager