Nieuws

Luminizer, nu nog veiliger inloggen door 2FA met authenticator-app!

Veilig inloggen bij websites en apps wordt vanwege de toenemende internetcriminaliteit een steeds grotere uitdaging. Bij Luminext besteden wij veel tijd en energie aan de beveiliging van onze Luminizer software. Zo was het al enige tijd mogelijk om in twee stappen in te loggen: eerst voer je je gebruikersnaam en wachtwoord in, waarna je een unieke sms-code ontvangt. Dit proces van inloggen wordt tweestapsverificatie genoemd of ook wel two-factor-authentication (2FA) genoemd. Inloggen met 2FA is een stuk veiliger en verkleint de kans enorm dat hackers toegang krijgen tot je accounts of gegevens. Je gebruikt 2 verschillende middelen (factoren) om in te loggen. Iets dat je weet (je gebruikersnaam en wachtwoord) en iets dat je bezit (bijv. het toesturen van een tijdgebonden SMS-code of een tijdgebonden code vanuit een App).

Nieuws

In het nieuws

In ‘Nieuws’ leest u de ‘need to know’ voor iedereen in de openbare verlichtingsbranche.

Vanaf nu is het mogelijk om ook tweestapsverificatie te doen in Luminizer via authenticatie-apps zoals “Microsoft Authenticator” of “Google Authenticator”.

Je vraagt je misschien af wat een authenticatie-app is. Dit zijn apps die een tweede beveiligingslaag toevoegen bij het inloggen. Eerst log je in met een gebruikersnaam en een wachtwoord, waarna je de app opent om een nieuwe unieke beveiligingscode te genereren waarmee je bij Luminizer kan inloggen. Hierdoor ben jij extra beschermd tegen internetcriminelen. In het geval dat criminelen toegang hebben tot jouw inloggegevens, dan hebben ze alsnog géén toegang tot jouw Luminizer account, want ze hebben ook de unieke code uit de authenticator-app nodig.

Wil je deze functionaliteit gebruiken dan moet 2FA eerst door je functioneelbeheerder worden aangezet in Luminizer. Hiervoor kan hij contact opnemen met de supportafdeling van Luminext. Zodra dit is aangezet kun jij zelf 2FA voor het eerst instellen. Doorloop de volgende stappen:

  1. Installeer een authenticator app op je telefoon (bijvoorbeeld Google Authenticator of Microsoft Authenticator)
  2. Ga in Luminizer naar profiel en scroll helemaal naar beneden, hier staat een QR-code
  3. Open je authenticator app op je telefoon, afhankelijk van welke app je gebruikt zal rechtsboven of rechtsonder een plusje staan
  4. Druk op het plusje en scan vervolgens de QR-code uit Luminizer
  5. In de authenticator app zal een zescijferige code verschijnen, vul deze in Luminizer in bij “Gegenereerde code”
  6. Klik op opslaan, 2FA via app staat nu aan

Vanuit Luminext is het gebruik van deze tweestapsverificatie niet verplicht, maar wij adviseren onze klanten dit wel te gebruiken. Wil je meer weten wat Luminext en 2FA voor je kunnen betekenen? Neem contact met onze supportafdeling via T: 030-207 2018 of via M: support@luminext.eu.

Wil je meer weten wat Luminext en 2FA voor je kunnen betekenen?

Neem contact met onze supportafdeling via T: 030-207 2018 of via M: support@luminext.eu.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sanne Vreeken
Sanne Vreeken

Project Planner