Connect & Control verlichting

Veilig verlichte sluizen en stuwen

De kwestie

De drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek zorgen ervoor dat het waterpeil de juiste hoogte heeft en dat de schepen vlot en veilig door kunnen doorvaren. Renovatie en uitmuntende besturingsinstallaties zijn nodig voor veilig en betrouwbaar watermanagement. Slimme verlichting is daarvan een onderdeel.

De oplossing

Een lichtmeetcel meet wanneer het donker wordt en activeert het nieuwe verlichtingssysteem. Dit regelt het lichtniveau met een op Powerline gebaseerd dimsysteem.

Daarnaast is Luminizer gekoppeld aan het Siemens PLC bewakings- en besturingssysteem voor de sluizen. Zo kan het lichtsysteem zich aanpassen aan de activiteit in de sluis, en bijvoorbeeld extra bijlichten als de sluis open gaat.

Dat is slim!

Er zijn drie dimscenario’s: voor de stuw, de sluis en het terrein. Dit maakt verlichten naar behoefte mogelijk. Bijzonder is dat een van de drie locaties om veiligheidsredenen een lokale server heeft voor de Luminizer software. Oplevering gebeurt gefaseerd in 2017 en 2018.

Lees het verhaal
Klant: RWS via Siemens
Locatie: Driel, Amerongen, Hagestein
Doel: Veiligheid
Oplossing: Dynamische verlichting On Demand, Powerline, lokale server, koppeling met Siemens PLC
Producten: Segment Controller SC1, OLC150 voor 225 lichtpunten, lichtmeetcel
Aannemer: Van Gelder
Armaturen: Philips

“Alles staat hier in het teken van veiligheid.”

Patrick Janssen, manager operations Luminext

Meer weten over dynamisch verlichten?


We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze account managerDirk Goetmakers en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.