bibliotheek kennisbank luminext
Vervanging TF signaal

Telesignal Cabinet Controller

De verlichting automatisch schakelen vanuit de schakelkast

De netbeheerder stopt met het dagelijks automatisch aan- en uitschakelen van de openbare verlichting met TF-signaal. Voortaan kan de verlichting in eigen beheer worden geschakeld met Luminizer software en de Telesignal cabinet controller in de schakelkast.

In de meeste gemeenten schakelt de netbeheerder dagelijks de openbare verlichting met een toonfrequent (TF) signaal via het elektriciteitsnet.

Vanaf 2020 wordt deze dienst uit gefaseerd. Gemeenten die tot nu toe gebruik maken van het TF-signaal, moeten zelf zorgen voor een alternatief.

Voortaan kan de verlichting in eigen beheer worden geschakeld door de Telesignal TSEC 2000 OVL cabinet controller in de schakelkast, en aangestuurd met Luminizer software.

 

Slimme aansturing met Luminizer

Luminext heeft de Telesignal TSEC 2000 OVL cabinet controller geïntegreerd in Luminizer. Met deze oplossing worden de schakelkasten op afstand beheerd en bediend, volledig onafhankelijk van de netbeheerder.

De integratie van de Telesignal TSEC 2000 OVL cabinet controller in Luminizer maakt het mogelijk om zowel de lichtmasten die zijn voorzien van smart lighting technologie als de conventionele en statische lichtmasten op afstand te bedienen. Alles met één beheer- en besturingssysteem.

Met Luminizer wordt via de Telesignal cabinet controller in de schakelkast het dagelijks automatisch aan- en uitschakelen van de openbare verlichting geregeld op basis van de astroklok. Ook kunnen uitzonderingen op het reguliere schakelschema via Luminizer worden geactiveerd. Zo is het mogelijk om bij werkzaamheden of evenementen de instellingen aan te passen voor één of meerdere aangesloten groepen lichtmasten. Dat kan op afstand via desktop of ter plaatse via mobiele devices.

Zit er een slimme energiemeter in de schakelkast, dan laat Luminizer het exacte energieverbruik zien. Aan de hand daarvan is het mogelijk storingen te signaleren.

Telesignal Cabinet Controller

Download de folder

Meer weten?

Stuur een e-mail of bel met Luminext Support.

We helpen je graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ron Stalenhoef
Ron Stalenhoef

DevOps Medewerker