bibliotheek kennisbank luminext
Smart lighting sytemen

Sensor

UITGELICHT: Luminext verhuist naar Bunnik Contact

Slim verlichten met bewegingsdetectie

Een slimme, duurzame verlichtingsoplossing met behulp van sensordetectie gaat uit van zo efficiënt mogelijk verlichten. De verlichting gaat pas fel branden op het moment dat er beweging is in de directe omgeving. Zodra de weggebruiker voorbij is, dimt het licht direct.

havenbedrijf amsterdam On Demand verlichting

Door alleen te verlichten als er behoefte is aan licht, bespaart u energie, hebben de buurtbewoners minder last van lichthinder en wordt de ecologische voetafdruk kleiner.

Smart lighting oplossingen op basis van bewegingsdetectie zijn mogelijk in combinatie met Smartnodes sensoren, radar en infrarood.

Luminext adviseert u graag over de oplossing die het meest geschikt is op de gewenste locatie.

 

Zo veel en zo lang mogelijk dimmen

Kies voor lokaal op maat verlichten als inwoners lichthinder ervaren, als flora en fauna in een natuurgebied rust verdienen en op wegen met weinig verkeer waar reguliere openbare verlichting onnodig zou branden. Het licht wordt zo veel mogelijk gedimd en brandt alleen als er behoefte is aan licht.

Bij het lokaal op maat verlichten, ook wel on demand verlichten genoemd, gaat het lichtniveau omhoog zodra de bewegingssensor de weggebruiker detecteert. Zodra de weg weer leeg is, dimt het licht vanzelf. Omdat er zo veel en zo lang mogelijk gedimd wordt, wordt tot 80% energie bespaard wordt de lichthinder voor omwonenden en de natuur minder.

Een koppeling tussen Luminizer Connect & Control en bewegingssensoren, externe communicatiesystemen of verkeersmeetapparatuur maakt het lokaal op maat verlichten mogelijk. Lees meer hierover in de folder ‘Verlichten op maat’ op deze pagina.

Meer weten?

Stuur een e-mail of bel met Luminext Support.

We helpen je graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ron Stalenhoef

Support Medewerker