Dynamische verlichting

Rijkswaterstaat vermindert lichtuitstoot Texel

De kwestie

Rijkswaterstaat wil zoveel mogelijk de lichtvervuiling beperken. Daarom kiest ze voor duurzame, slimme LED-verlichting op de Pontweg en het parkeerterrein van de Veerhaven Texel. Luminext levert het smart lighting systeem en de calamiteitenverlichting om het licht te dimmen in de stille uren en de lampen te activeren wanneer het nodig is.

Onze oplossing

Zodra de laatste veerpont is vertrokken, gaat de verlichting op het parkeerterrein in de veerhaven uit en wordt de verlichting op de pontweg gedimd. Op het moment dat de bewegingssensoren op het parkeerterrein mensen signaleren, gaat de verlichting automatisch aan. Zo hebben de beveiligingsmedewerkers goed zicht tijdens hun ronde en worden mensen afgeschrikt die niet op het parkeerterrein behoren te zijn.

Rijdt er ’s nachts een ambulance richting de veerpont, dan wordt de calamiteitenverlichting direct geactiveerd, zodat de hulpdienst veilig en snel de boot op kan rijden. De slimme verlichting wordt aangestuurd en gemonitord met Luminizer Connect & Control software.

Dat is slim!

Met de slimme LED-verlichting in de veerhaven en op de Pontweg zet Rijkswaterstaat opnieuw een stap in de energietransitie. In 2030 wil ze energieneutraal zijn. Naast het tegengaan van de lichtvervuiling wordt met smart lighting energie bespaard en de CO2- uitstoot verminderd.

Klant: Rijkswaterstaat
Locatie: Veerhaven Texel
Doel: Energie besparen, minder lichtvervuiling, minder CO2-uitstoot, veiligheid
Oplossing: Powerline dimsystemen, calamiteitenverlichting
Producten: OLC’s, segmentcontroller, bewegingssensoren, Luminizer Connect & Control
Aannemer: Dynniq

'Een mooi project waarin alle mogelijkheden van smart lighting samenkomen'

Jasper Homma, partner manager Luminext

Meer weten over dynamisch verlichten?

 

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met Jasper Homma en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.