Nieuws

Stadskanaal donkerste stad van Nederland

Stadskanaal donkerste stad met Luminext

De lichtvervuiling in de 54 grootste steden in Nederland neemt af. Dat blijkt uit de metingen van een satelliet die de afgelopen zes jaar het opgaande licht van reclameborden aan de weg, straatverlichting en snelwegverlichting registreerde, zo meldt RTV Noord aan de vooravond van de Nacht van de Nacht.

 

Nieuws

Uit de media

In ‘Nieuws’ leest u berichten over slimme verlichting die zijn gepubliceerd in de kranten en vakbladen en op online media.

Stadskanaal heeft de minste lichtvervuiling, mede dankzij de dynamische verlichting van Luminext. De Groningse stad wordt gevolgd door Veendam, Dronten, Emmen, Heerenveen, Assen en Drachten. De steden met de meeste lichtvervuiling zijn Delft met de kassen in het Westland, Amsterdam en Rotterdam. De afgelopen tijd werd de provincies Flevoland, Gelderland en Friesland iets donkerder en Overijssel, Drenthe en Limburg juist iets lichter.

'Steeds meer gemeenten en provincies dimmen zodra het kan'

Woordvoerder samenwerkende milieufederaties

Steeds donkerder

De samenwerkende milieufederaties gave opdracht voor het onderzoek naar lichtvervuiling. Ze concluderen dat het in de Nederlandse steden geleidelijk donkerder wordt en dat is een goed teken. Of het de komende jaren nog donkerder wordt, hangt volgens de federaties vooral af van bedrijven. ‘Veel gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat zorgen al dat er gedimd en gedoofd wordt waar het kan’.

Bron: RTVNoord.nl en NOS.nl 26 oktober 2018.

Meer weten over dynamische verlichting?

 

We geven u graag advies op maat. Neem vrijblijvend contact op met onze account manager Dirk Goetmakers en stel uw vragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.