Nieuws

Luminext biedt slimme vervanging TF-signaal

Luminext biedt slimme vervanging TF-signaal

Luminext en Telesignal bieden een slimme vervanging van het TF-signaal voor het aan- en uitschakelen van de openbare verlichting. De combinatie van de telemanagement software en de cabinet controller maken het mogelijk om het schakelen van de conventionele openbare verlichting vanuit het beheerplatform te besturen.

Nieuws

Luminext brengt nieuws

In ‘Nieuws’ leest u de ‘need to know’ voor iedereen in de openbare verlichtingsbranche.

Good bye TF-signaal

De netbeheerder stopt binnenkort met het dagelijks automatisch aan- en uitschakelen van de openbare verlichting met een toon frequent (TF) signaal via de schakelkast. Luminext biedt in samenwerking met Telesignal een slimme oplossing waarbij het schakelen van de conventionele openbare verlichting is geintegreerd in de Luminizer telemanagementsoftware waarmee ook de slimme verlichting in het areaal wordt aangestuurd.

Nu ook conventionele verlichting op afstand bedienen

Luminext heeft de aansturing van de Telesignal cabinet controller geïntegreerd in de Luminizer telemanagement software. Met deze oplossing ter vervanging van het TF signaal worden de schakelkasten op afstand beheerd en bediend, volledig onafhankelijk van de netbeheerder.

Robert Tissing, directeur van Luminext: ‘De integratie van de Telesignal cabinet controller in de telemanagementsoftware maakt het mogelijk om zowel de lichtmasten die zijn voorzien van smart lighting technologie als de conventionele en statische lichtmasten op afstand te bedienen. Het hele areaal, met slimme en niet-slimme verlichting, vanuit één telemanagementplatform besturen, dat is bijzonder’.

Ter plaatse uitzonderingen instellen

Met Luminizer wordt via de Telesignal cabinet controller in de schakelkast het dagelijks automatisch aan- en uitschakelen van de openbare verlichting geregeld op basis van de astroklok. Ook kunnen uitzonderingen op het reguliere schakelschema worden ingesteld. Zo is het mogelijk om bij werkzaamheden of evenementen de schakeltijden aan te passen voor één of meerdere aangesloten groepen lichtmasten. Dat kan op afstand via desktop of ter plaatse via mobiele devices. Zit er een slimme energiemeter in de schakelkast, dan laat de telemanagementsoftware het exacte energieverbruik zien. Aan de hand daarvan is het ook mogelijk storingen te signaleren.

Robert Tissing, directeur van Luminext Robert Tissing en Tim van Vliet, directeur Telesignal bevestigen de samenwerking op de Vakbeurs Openbare Ruimte op 2 oktober 2019. Tim van Vliet: “Gemeenten kunnen met deze slimme productcombinatie direct aan de slag”.

 

Informatieblad Telesignal Cabinet Controller

Meer weten over de Telesignal Cabinet Controller?

 

Neem contact op met Dirk Goetmakers. Hij helpt u graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.