Know-how

4 tips voor slim onderhoudsmanagement

Ik wil hier graag meer over weten

Geautomatiseerde onderhoudsplanning bespaart tijd en kosten

Heb je genoeg van de oneindige stroom e-mails over onderhoudswerkzaamheden, de lange Excellijsten en de vele telefoontjes met nadere uitleg? Bespaar veel tijd en 30% operationele kosten met efficiënt beheer en geautomatiseerd onderhoudsmanagement van de openbare verlichting.

Know-how

Tips & overwegingen

In ‘Know-how’ komen tips en overwegingen aan bod die te maken hebben met de aanschaf en het gebruik van smart lighting.

Tip 1: Zorg ervoor dat alle asset informatie up-to-date is

Door goed de assets te beheren, weet je precies waar welke lichtmast staat en met welke onderdelen en hoe oud de installatie is. Je stuurt de monteur met de juiste materialen op pad voor onderhoudswerkzaamheden. Praktisch is een assetmanagement module waarin naast de armatuur-gegevens ook de data van de schakelkasten, masten en controllers geregistreerd staan.

Tip 2: Werk met elkaar in eenzelfde systeem

Door het gebruik van eenzelfde werkorderomgeving voor zowel de aannemer, de beheerder als de monteur is iedereen altijd op de hoogte van de status van een reparatie. Een koppeling tussen verschillende systemen geeft hetzelfde resultaat.

Tip 3: Let op slimme tools voor communicatie en monitoring

Zorg ervoor dat de monteur op locatie direct online de werkzaamheden registreert en foto’s en opmerkingen bijvoegt voor extra duidelijkheid. Zeer efficiënt is het als de vervangen onderdelen ook automatisch worden doorgevoerd in de assetmanagement module.

Tip 4: Integreer contractafspraken in de onderhoudsmodule

Het is handig de contractafspraken voor onderhoud te integreren in de werkordermodule. Daardoor is het monitoren van de doorlooptijden van opdrachten mogelijk en kun je ingrijpen wanneer nodig. Zo worden langdurige defecten, boetes en klachten van inwoners voorkomen.

Ik wil graag meer weten over smart lighting

 

Neem vrijblijvend contact op met Marcel Hollanders. Hij helpt je graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marcel Hollanders
Marcel Hollanders

Account Manager