• 'Met dynamische verlichting bespaart u energie en kosten'

 • 1
 • Kan een draadloos (RF) dimsysteem worden gecombineerd met een powerline (PLC) dimsysteem? +

  RF en PLC systemen kunnen uitstekend worden gecombineerd met uw bestaande installaties. Met de Luminizer software van Luminext kunt u alle systemen beheren en bedienen. U ziet als gebruiker geen verschil tussen PLC en RF systemen. Het is zelfs mogelijk vanuit een voedingskast twee verschillende systemen te installeren en beheren.
 • Moet ik mijn dimsystemen zelf beheren? +

  Voor het beheren en bedienen van uw openbare verlichting heeft Luminext een functioneel, eenvoudig te gebruiken softwarepakket ontwikkeld. Met deze Luminizer software kunt u eenvoudig al uw openbare verlichting beheren en besturen, onafhankelijk van de toepassing van dimsystemen. Zijn er andere merken dimsystemen toegepast, dan kunnen die ook worden beheerd en bediend vanuit Luminizer. Het systeem is totaal merk-onafhankelijk.
 • Is het Luminext dimsysteem toepasbaar in tunnels en onder viaducten? +

  Het Luminext systeem is toepasbaar in vrijwel alle situaties. Ook in tunnels en onder viaducten. De enige voorwaarde is dat de toegepaste EVSA of de LED-driver dimbaar is. De Luminext Powerline- en Wireless systemen zijn beide bijzonder geschikt voor toepassingen in tunnels en onder viaducten.
 • Kan een Luminext OLC alleen op een Luminext EVSA? +

  Nee, het Luminext dimsysteem is volledig toepasbaar voor alle typen en merken EVSA's en LED-drivers met een 1-10 volt of DALI interface. Daarmee is het volledig merk-onafhankelijk.
 • Verbruikt een OLC zelf energie? +

  Ja, de OLC gebruikt zeer weinig energie. In standby modus is het verbruik bijzonder laag en zodra de OLC communiceert, is het verbruik maximaal 2 Watt. Omdat de OLC slechts incidenteel communiceert, zal het gemiddelde verbruik rond de 1 Watt liggen.
 • Ik wil op verschillende dagen van de week verschillende dimschema's instellen, kan dat? +

  Ja, de mogelijkheden zijn hierin vrijwel onbeperkt. De verlichting kan in groepen worden ingedeeld en per groep kan een dimschema per dag worden ingesteld. De kleinste groep is een enkel lichtpunt. Het is dus mogelijk voor alle lampen in het systeem een eigen dimschema toe te passen en dat schema kan per dag kan verschillen.
 • Kunnen EVSA's met een 1-10 volt ingang en met DALI interface in 1 dimsysteem worden gebruikt? +

  Ja, dimmers voor verschillende soorten voorschakelapparaten kunnen worden ondergebracht in 1 systeem. Het verschil is dat er met een DALI interface meer data beschikbaar is in de management software, omdat DALI meer functionaliteiten biedt dan een 1-10 Volt ingang.
 • Kan ik zelf het systeem inbouwen? +

  Ja, het inbouwen van het dimsysteem kan iedereen met elektrotechnische kennis zelf. Er is duidelijke documentatie voor het inbouwen en er zijn installatie schema's beschikbaar. Ook is het mogelijk om Luminext te vragen een instructeur beschikbaar te stellen bij de eerste keer dat u een systeem gaat inbouwen. Uw mensen krijgen dan training uit de eerste hand.
 • Heeft Luminext ook statische dimmers? +

  Ja, Luminext biedt verschillende mogelijkheden om statisch te dimmen. De Midnight™ dimmer is een elektronisch voorschakelapparaat met een ingebouwde dimmer. Een dimschema is eenvoudig in te stellen vanuit de kast en wijzigingen kunnen op afstand worden ingesteld. Deze dimmer is bijzonder energiezuinig en heeft een heel hoog rendement.
 • Tot welk niveau kan ik een lamp dimmen? +

  Om dit dit te kunnen bespreken, moet eerst duidelijk worden of er lichtniveau of stroomverbruik wordt bedoeld. Er zijn over dit onderwerp veel misverstanden, want lichtniveau en opgenomen vermogen zijn voor de meeste lamptypen niet lineair. Een goed voorbeeld is de SON lamp waar het minimum lichtniveau kan worden ingesteld op 20% voor lampen van de meeste fabrikanten. Het opgenomen vermogen bij dit lichtniveau ligt daarbij doorgaans rond de 37%, afhankelijk van de efficiency van het voorschakelapparaat en de lichtbron. Als vuistregel kunnen de volgende minimum lichtniveaus worden aangehouden: SON lampen kunnen normaal tot 20% worden gedimd, CDM lampen kunnen normaal tot 60% worden gedimd, CPO lampen kunnen normaal tot 65% worden gedimd, PLL lampen kunenn normaal tot 30% worden gedimd, LED's kunnen zo laag gedimd worden als de driver toelaat, soms wel tot 10%. Om het exacte minimale dimniveau te kennen, is het van belang de documentatie van de fabrikant van de lamp en de voorschakelapparatuur te raadplegen. Het 'te diep' dimmen kan schade veroorzaken aan de lichtbron of de voorschakelapparatuur.
 • 1