• 'U heeft totale grip op herstel- en onderhoudsprocessen '

  • 1

Het duurzaam en energiezuinig inrichten van de buitenruimte staat waarschijnlijk ook bij uw gemeente of provincie op de agenda. Omdat u wilt besparen en omdat het beter is voor het milieu. Omdat mensen zich ook buitenshuis veilig willen voelen en iedereen zich comfortabel moet kunnen verplaatsen op straat. De openbare verlichting speelt daarbij een belangrijke rol.


De totale controle met smart OVL

Met de intelligente, dynamische verlichting van Luminext bepaalt u zelf de lichtsterkte in de buitenruimte. Naar behoefte kunt u de verlichting dimmen of juist opschalen, afhankelijk van de wegconditie, de drukte op de weg en de weersomstandigheden en het benodigde licht bij calamiteiten. U bedient de verlichting op afstand met Luminizer software, waar u ook bent en wanneer u wilt. Omdat u zelf de totale regie heeft, biedt u altijd licht op maat.

Hoe slimme verlichting werkt

De verlichting wordt aangestuurd met behulp van vooringestelde tijd/dimschema's of met behulp van sensoren die de aanwezigheid van verkeer signaleren. Hierdoor is het licht gedimd als het kan en aan als het nodig is. Het resultaat is een veiliger gevoel voor iedereen op straat, een aanzienlijke energiebesparing en minder lichtvervuiling voor de omwonenden.

Direct besparen, direct duurzamer

Met de systemen van Luminext geniet u van aanzienlijke efficiency voordelen. In combinatie met LED kunnen de systemen van Luminext een energiebesparing opleveren tot 65%. Bovendien dalen de onderhoudskosten flink met dynamische verlichting. Voor het milieu heeft dynamische verlichting direct positieve gevolgen. Door het licht te dimmen wanneer en waar mogelijk, is er minder lichthinder en lichtvervuiling en een lagere CO2-uitstoot. 

Lees verder